Szentivánéji álom és Zene Ünnepe a Sofitel köntösébe bujtatva

Date:

A Sofitel szálloda június közepén két nagyszerű hagyományokkal rendelkező programsorozathoz is kapcsolódik. A szálloda a minden évben június 21-én megrendezésre kerülő Zene Ünnepén egy zenei színpaddal várja az érdeklődőket, június 23-án pedig, a nyári napéjegyenlőség napján, Szent Iván éjjelén eddig nem látott idegenvezetéssel készül.

A ZENE ÜNNEPÉN

A Zene Ünnepe egy olyan ingyenes rendezvény, amely a zene valamennyi formájára és stílusára kiterjed. Először 1982-ben tartották meg Franciaországban, hazánk pedig 1997-ben csatlakozott a mozgalomhoz. Zeneiskolák, zenei múzeumok nyitják meg Európa-szerte kapuikat, komolyzenei együttesek, jazzisták, népdalénekesek, dj-k és rock zenészek váltják egymást a szabadtéri és a klubszínpadokon. Az ünnep célja, hogy egyszerre, egy időben, az egész ország területén és határainkon túl ezen a napon minden a zenéről szóljon. Idén a Sofitel és a Francia Intézet saját zenei színpaddal kedveskedik a látogatóknak, ahol a következő zenei csemegéket hallgathatja meg az igényes zenére szomjazó közönség:

16.30 JAZZRAEL

17:40 MESZECSINKA

19.10 BOTOM BOTOM /F/

20.45 RIDDIM COLONY

SZENT IVÁN ÉJJELÉN

Milyen egy ötcsillagos luxusszálloda elnöki lakosztálya, ahol sztárok és hercegek is megfordultak már? Vannak-e titkos zugok, ahol diszkrét tárgyalások folynak? A Sofitel Budapest Szent Iván éjjelén bepillantást enged olyan helyekre is, ahova különben nincs máskor bejárás.


A legtöbb kultúrában rengeteg hagyomány és népszokás kapcsolódik a nyári napéjegyenlőséghez. Ez az év legrövidebb éjszakája, amikor világszerte tüzeket gyújtanak az emberek, segítséget nyújtva a Napnak ahhoz, hogy minél hosszabb ideig uralkodni tudjon a sötétségen. Ilyenkor ünnepeljük a Napot, a tüzet, a termékenységet és a szerelmet is. Éppen ezért terjedt el ilyenkor a tűzugrás szokása is, hiszen azok a szerelmesek, akik átugranak a lángok felett, örökké  szeretni fogják egymást.

Ez az éjszaka, a titkok éjszakája is, hiszen rengeteg misztikus esemény és történet köthető Szent Iván napjának előestéjéhez. Ennek szellemében hirdette meg a Sofitel Budapest Chain Bridge június 23-i programját, ahol bepillanthatunk az ötcsillagos luxusszálloda titkaiba, történeteibe. A szálloda 30 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Átrium Szállóként, nevét egyedülálló, 8 emelet magasan az ég felé törő belmagasságú lobbijának köszönhette. A fogadócsarnok a mai napig vonzza a turistákat, nem beszélve a mennyezetre függesztett repülő makettjéről. A szálloda éjszaka igazán sejtelmes és gyönyörű, és az eltelt sok-sok év alatt rengeteg történet és titok fűződik a falakhoz, itt dolgozókhoz. A programon való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, hiszen olyan helyekre is elkalauzolják a látogatókat, ahova csak az igazán kiváltságosok nyerhetnek bepillantást, megnézhetőek a luxuslakosztályok, illetve az épület külső építészeti jegyeit is megismertetik a vendégekkel.

A program 2012. június 23-án, 16:00-tól 22:00-ig tart, a vezetések óránként indulnak. Jelentkezni email-ben és telefonon lehet az alábbi elérhetőségeken: [email protected] vagy +36 30/98 52 312.

Látogasson el a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodába az év legrövidebb éjszakáján, legyen részese az élménynek és történetnek, ami immár 30 éve tart a főváros egyik legszebb helyszínén!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...