Pink Floyd albummal folytatódik a Lemezjátszó programsorozat

Date:

A Pink Floyd Dark Side of the Moon című albumának meghallgatásával folytatódik a Lemezjátszó című rendezvénysorozat Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben. A program lényege, hogy kultikus albumokat csúcstechnikán hallgathat meg a nagyközönség, majd Horváth Gergely, a Petőfi Rádió volt vezetője olyan ismert zenésszel beszélget, akinek sokat jelent a lejátszott lemez. Május 16-án az idény utolsó Lemezjátszó estje lesz, ekkor a Pink Floyd kultikus korongjáról Vitáris Iván értekezik.
A Lemezjátszó programsorozat célja, hogy a könnyűzene meghatározó formátuma, az album méginkább visszanyerje népszerűségét. A szervezők számára az is fontos, hogy a lemezek kulturális értékét szórakoztató formában, egy nyilvános beszélgetés keretében, a szakma elismert képviselőivel mutassák meg. Ezért igyekeztek a rock ’n’ roll történelem legnagyobbjaitól a legfontosabb lemezeket kiválogatni. A programsorozat nívóját Horváth Gergely, a Petőfi Rádió egykori vezetője biztosítja, aki a hazai könnyűzenei élet sztárjaival az adott lemez koncepciójáról, háttértörténetéről beszélget.

Eddig két este ment le, először David Bowie The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars albumát lehetett meghallgatni, és Prieger Zsolt, az Anima Sound System zenei agya értekezett róla. A második zenehallgatáson a Nirvana Nevermind lemeze került terítékre, és Harcsa Veronika beszélgetett az albumról Horváth Gergellyel.
A tavaszi szezon a Pink Floyd kultikus albuma, a Dark Side of the Moon meghallgatásával zárul május 16-án. Világviszonylatban minden idők második legnépszerűbb lemeze, több mint 50 millió fogyott belőle. A lemezről Vitáris Iván, az Ivan and the Parazol énekese beszélget, a program 19 órakor kezdődik. Ezt követően a Lemezjátszó nyári szünetet tart, és ősszel tér vissza.
A B32 Galéria és Kultúrtér valamint a Fülesbagoly blog által szervezett programsorozaton nagy hangsúlyt fektetnek a hangzásra is. A bakeliteket az Audio-Technica LP5 lemezjátszóján pörgetik, és kimondottan ezekre az alkalmakra a hallgatóságot körbeépítik KV2 Audio hangfalakkal, melyek valósághűen adják vissza az eredeti hang minőségét és dinamikáját. A Lemezjátszó programsorozat estjeire a belépés ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.
 
Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/431372363889175/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...