Nagy nevekkel bővült a Gitármánia Tábor tanári kara

Date:

Németh Alajos, a Bikini basszusgitárosa, Both Miklós, a Napra gitárosa valamint László Attila jazzgitáros is csatlakozott az idei, immár huszadik Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor oktatói csapatához. A táborozó gyerekek és fiatalok július 22. és 28. között Szolnok-Tiszaligetben nemcsak tanulhatnak, hanem rendhagyó koncerteken, beszélgetéseken és tehetségkutatókon is részt vehetnek.   

Jubileumi évhez érkezett a nyári szünet egyik legvagányabb tábora. Idén július 22. és 28. között Szolnok-Tiszaligetben immár a 20. születésnapját ünnepli a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor, ahol az elmúlt két évtizedben mintegy 7000 fiatalnak tartott kurzusokat az ország csaknem 600 kiváló könnyűzenésze kezdő és haladó szinten. A 12 évesnél idősebb gitárosok, basszusgitárosok, billentyűsök, dobosok, énekesek és zenekarok július 10-ig jelentkezhetnek az egyhetes programra, ahol minden a zenéről szól.

A Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor oktatói csapata a korábban bejelentett névsorhoz képest újabb fantasztikus művészekkel bővült. Németh Alajos, a Bikini tagja a basszusgitárosoknak tart kurzust, Csányi Zoltán, a Roy&Ádám Trió, illetve a Black Out tagja a dobosokat oktatja, míg a gitárosok Both Miklóstól, a Napra zenekar virtuóz frontemberétől is tanulhatnak. A táborba érkező zenekarokat a hazai progresszív rock egyik legkiválóbb csapata, a Special Providence tagjai, valamint a TV2 Voice háttérzenekara, a Voice Band is oktatja majd Heincz Gábor Biga vezetésével.

Ugyancsak kurzust tart László Attila jazzgitáros, aki egyebek mellett Horváth Charlie és Cserháti Zsuzsa legendás slágereinek egyik dalszerzője. A Liszt-díjas művész bemutatja az abszolút szolmizációs rendszert (Absol) is, amely segítséget nyújt a kottaolvasás gyors tanulásához és az abszolút hallás kifejlesztéséhez. Emellett László Attila előadást is tart külföldi koncertjeiről és élményeiről „Zenéről Kelet-Indiától Nyugat-Amerikáig” címmel.

Az idei Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor egyik újdonsága az InMusic Tréning és Terápia csapatának kreatív zenei műhelye lesz, ahol mindent ki lehet próbálni, amit az iskolai ének- és hangszeres órákon nem. A foglalkozások a zene ősi élményhordozó funkcióját szeretnék bemutatni, vagyis a résztvevők kotta, ábécés nevek, szolmizáció nélkül, szabadon játszhatnak a hangokkal és a ritmussal.

Az egyhetes táborban rendhagyó koncertet ad egyebek mellett a Heinz Gábor Biga és a Voice Band, a Nomad, a Roy&Ádám Trió, a Special Providence, a MONAMO (Szirtes Edina Mókus – Nagy János – Mogyoró Kornél), a Tamas VMA (Szekeres Tamás gitáros és növendékei), valamint Tom Lumen. A tábor tehetségkutatóin több kategóriában értékes nyeremények várják a legjobb hangszeres zenészeket és dalszövegírót. A legjobb zenekar pedig automatikusan bejut a Hangfoglaló Magyarország 2013. tehetségkutató döntőjébe is, amelynek győztese egymillió forint értékben hangszereket és hangtechnikai eszközöket nyer.

A 20. Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba július 10-ig lehet jelentkezni. A tábor díja teljes ellátással 28.500, szállás nélkül 18.500, míg szállás és étkezés nélkül 15. 500 forint.

További információ:

http://www.instrumentweb.hu

http://www.facebook.com/Gitarmania

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...