Latin díva – Athina a Művészetek Palotájában DVD

Date:

Megható jelenetek, örökzöld dallamok, különleges felvételek a Papadimitriu Athina „Latin díva” című DVDjén.

Papadimitriu Athina 2009 őszén két, nagy sikerű koncertet adott a MÜPA Fesztivál Színházában. Ez volt pályafutásának első önálló koncertje. A két órás koncerten két albumának, az „Érintés” sorozat első két darabjának (Latin és Végtelen érintés) fő slágerei csendültek fel. A színházi keretekbe foglalt koncerten a dalok keletkezése mellett számos titkot is felfedett Athina az összekötő szövegekben pályájáról, lányaival való viszonyáról.

A koncertnek két meghatározó pillanata volt, először, mikor Athina színpadra hívta két frissen végzett színésznő lányát. A Latin érintés lemezen ugyanis együtt énekeltek el egy görög balladát. A ballada története rímelt Athina egykori élethelyzetére. A dalban egy asszony ül otthon magányosan, a férje ruhái között és várja vissza őt, aki elhagyta. Nos, a dal felvétele közben döbbent rá az énekesnő arra a párhuzamra, hogy egykor, amikor ő új társat választott magának, a lányai talán hasonlóan éreztek, mint a dal hősnője. Visszatérve a koncertre, a lányok egy meglepetésdallal is készültek, ami Athina előtt addig a pillanatig titok volt. Ez a dal szintén az elevenbe vágott, Bródy János örökzöld „Mama kérlek” című szerzeményét adta elő Trokán Anna és Nóra. Bizony nem kis erőfeszítésébe került Athinának a műsor folytatása.  A másik ilyen pillanat nem sokkal ez után következett. Athina legkisebb lánya a nézőtérről figyelte a mamát, aki neki is készült egy dallal. A Generál együttes egykori nagy slágere a „Könnyű álmot hozzon az éj” most Réka szemébe csalt könnyeket.
Az extrák olyan különlegességeket tartalmaznak, mint Jávori Ferenc Fegya erre az estére szerkesztett egyvelegét a „Menyasszonytánc” c. művéből, melyet Siménfalvy Ágota számára készített. Az egyveleg a klezmer musical legismertebb dalaiból állt össze és Ágota megérdemelten, hatalmas sikert aratott vele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...