Ingyenes Omega-koncert június 15-én Győrött

omega.previewIngyenes koncertet ad az 50. születésnapját tavaly ünnepelt Omega együttes június 15-én Győrött a Városház téren, a Négy Évszak Fesztivál nyárnyitó rendezvényén.

    “A 2012-es jubileumi Omega-év során is fel akartunk lépni Győrött, ezt akkor éppen az idén nyáron megvalósuló szabadtéri koncert miatt halasztottuk el” – mondta Kóbor János, az Omega énekese a budapesti Utazás kiállítás Győr-standján csütörtökön.
Bolla Péter, a győri polgármesteri hivatal kabinetfőnöke felidézte, hogy az Omega 2007-ben szintén a Négy Évszak Fesztivál keretében 50 ezer néző előtt adott koncertet a városban.
Kóbor János az MTI-nek beszámolt arról, hogy idén is sok fellépése lesz az Omegának, de inkább különböző rendezvényekhez, eseményekhez kapcsolódva. A koncertrepertoár alapját a tavalyi jubileumi turné anyaga adja.
“Várhatóan nyár végén egy német kiadó gondozásában jelenik meg az új Omega-lemez, amelyen szerepelni fognak friss dalok, valamint régiek áthangszerelt változata. A szimfonikus tételek mellett jelen lesz az elektronika, beépítjük az anyagba Liszt Ferenc Les préludes-jének több motívumát, valamint átdolgozzuk a Pink Floyd néhány számát. Az album tervezett címe Végjáték. DVD+Blue ray formátumban kiadjuk a tavaly decemberi Aréna-koncert felvételét is” – fejtette ki a frontember.
Győr idén “Olimpia Magyarországon” jelszóval van jelen az Utazás kiállításon, mivel 2017-ben a város lesz a házigazdája az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak. Fekete Dávid alpolgármester hangsúlyozta, hogy a nyári és a téli játékok után ez a harmadik legnagyobb olimpiai verseny.
“Városunk hosszú évek óta kiemelt figyelmet és forrásokat biztosít kulturális és turisztikai célokra, évről évre nő a turisták által Győrött töltött éjszakák száma” – jelentette ki az alpolgármester.
A Négy Évszak Fesztivál keretében rendezik meg március 15. és április 6. között a XVII. Győri Tavaszi Fesztivált, áprilisban lesz a Nemzetközi Ütős Fesztivál, májusban az Öt Templom Fesztivál, júniusban az Omega-koncerten kívül a Győri Nyár részeként megrendezik a IX. Magyar Táncfesztivált, júliusban tartják a Győrkőc Fesztivált, augusztusban pedig a Barokk Esküvőt, valamint a bor- és gasztronómiai fesztivált.

MTI

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.