Sunday, October 17, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Illényi Katica Adventi Koncertek

  A Liszt-díjas hegedűművésznő december 22-én a Budapesti Kongresszusi Központban koronázza meg országos ünnepi turnéját egy nagyszabású koncerttel a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével. A budapesti előadást megelőzően a győri, pécsi, soproni és tatabányai közönség is részesül ebben az egyedülállóan színes és felemelő koncertélményben.

   

  Illényi Katica hazánk egyik legnépszerűbb, nemzetközi szinten is elismert hegedűművésze, aki egyedülálló ízléssel és színvonalon ötvözi a klasszikus zenei irodalom alkotásait a könnyedebb műfajok világslágereivel. A művésznő sokszínűségét mutatja, hogy a hegedülés mellett énekelni, sőt mi több szteppelni is láthatjuk őt a színpadon, és megszólal egy csodálatos ünnepi dallam is a világ legkülönlegesebb hangszerén, a thereminen – melyen érintés nélkül, a levegőben tett karmozdulatokkal lehet zenélni -, és az előadás után a közönség is kipróbálhatja.

  A Liszt-díjas előadóművész repertoárjában Bartók, Kodály, Liszt, Weiner Leó, Csajkovszkij vagy Gershwin alkotásai teljes összhangot alkotnak Morricone, John Williams műveivel vagy Edith Piaf slágereivel. Magyarországon először tűzi műsorára Wojciech Kilar világhírű lengyel zeneszerző „Valse” című alkotását, amely az Andrzej Vajda által rendezett „Ígéret földje” című film főcímdala. A karácsonyi hangulatban oly’ különösen szép és lélekemelő darab megerősíti az elfogadáson és kölcsönös tiszteleten alapuló közeledést ember és ember között, földi és égi viszonylatban is.

  Illényi Katicát az Ankarai Bilkent Szimfonikus Zenekar és a Varsói Operaház Zenekara után itthon a nagyszerű Győri Filharmonikus Zenekar kíséri. Az adventi eseményen a magyar származású, Németországban élő trombitaművész, Andras de Laszlo is szerepelni fog, aki Richard Claydermannal közös turnéja után most Illényi Katica vendégeként lép a színpadra.

  “Számomra a muzsika különösen felemelő élményt nyújt az adventi időszakban, amikor mindenki arra készül, hogy megajándékozza szeretteit. Az én ajándékom ez a koncertsorozat, amire úgy készülök, mint aki legféltettebb ajándékait csomagolja be színes karácsonyi papírba, és izgalommal tölti el az az időszak, amíg átadhatja ezt az ajándékot.” – Illényi Katica.

  A győri, pécsi, soproni és tatabányai állomások után, Illényi Katica adventi turnéjának budapesti, záró állomása a Kongresszusi Központban lesz december 22-én.

  Közreműködik a Győri Filharmonikus Zenekar

  Karmester: Silló István

  Vendégművész: Andras de Laszlo

  www.illenyikatica.hu

  Illényi Katica Adventi Koncert Turné állomásai:

  Győri Adventi Koncert

  December 13. 19:00 óra

  Richter-terem

  Pécsi Adventi Koncert

  December 15. 19:00 óra

  Kodály Központ

  Soproni Adventi Koncert

  December 16. 19:00 óra

  Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ

  Tatabányai Adventi Koncert

  December 19. 19:00 óra

  Vértes Agorája Nagyterem

  Budapesti Adventi Koncert

  December 22. 19:00 óra

  Budapesti Kongresszusi Központ

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.