August2 , 2021

  IDÉN KARÁCSONY UTÁN SZENTPÉTERI CSILLA-KONCERT A SZEGEDI IH RENDEZVÉNYKÖZPONTBAN!

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Egy művész, egy ember, aki a világban mindenhol hirdeti, hogy ő két város “lánya”: Makóé és Szegedé. Mindig nagy szeretettel említi meg azt is, akárhol jár a világban (és mondhatjuk, hogy a világ sok-sok koncerttermében tapsolták őt és zenésztársait), hogy az itt tanult értékrend, az itt megélt élmények örökre meghatározták életét.

  Szentpéteri Csilla zenei életünk igazi kuriózuma, koncertjeinek hangulatát a mediterrán életöröm, önfeledt vidámság, tűz jellemzi. Az idei ünnepi koncert az “Évzáró” címet viseli, jelezve, hogy közeleg az évvége.

  Szentpéteri Csilla zenéje sok mindent befogad, kortalan klasszikus dallamot, vérpezsdítő latin ritmust, drámai mélységet, életvidám virtuozitást, mégis egységes, egyedi világgá áll össze. Komoly, de nem komolykodó, könnyed, de nem súlytalan, virtuóz, de nem magamutogató. Talán az előadó szenvedélyes előadásmódja az egyetlen olyan elem, ami minden zeneszámban megjelenik. Elegáns, emelkedett, felszabadító, mely mindig maradandó élményt nyújt.

  Ünnepi műsora elsősorban “Spiritus” című utolsó albumának latinos hangulatú zenei anyagára épül, de helyet kapnak a már-már kötelezően elvárt, közkedvelt átiratok és néhány új zenei csemege is. Igazi érdekesség a híres Monti Csárdás argentin tangóritmusban, mely átvált sziporkázó latin hangulatra. Paganini tüzes melódiája ördögi salsa lüktetésben, Albeniz sodró dallama fergeteges flamenco ritmusban szólal meg. Rossini átiratával pezsgő fiesta képe rajzolódik ki előttünk, Gringo című saját szerzeményével pedig elkalauzol bennünket a vadnyugat izgalmas világába. Sirály című csodaszép lírai alkotása bemutatja az emberi törékenységet, vágyat az örök szerelem iránt.

  Remek hangulat, humoros anekdoták, spiritusz, életöröm mindazoknak, akik a kulináris élmények után vágynak igazi feltöltődésre, kikapcsolódásra.

  Zenésztársak:
  Kormos János – gitárok
  Takács Márton – ütőhangszerek
  Szendőfi Balázs – basszusgitár

  December 28-án este, a szegedi IH Rendezvényközpont (Felső Tisza-part 2.) ad otthont a 19 órakor kezdődő eseménynek, mely sokak karácsonyi programjának lehet méltó megkoronázása.

  Jegyek kaphatók a www.ticketportal.hu weboldalon, a Belvárosi moziban (06 62 543 185), valamint a helyszínen (06 62 423 638).

  További info: www.szentpetericsilla.hu | www.facebook.com/szentpetericsilla

  Nézd meg Szentpéteri Csilla “Paganini Salsa” című videóját!

  Szentpéteri Csilla sajtófotók letöltéséhez kattints ide!

  spot_img