A Sárik Péter Trió a Müpában mutatja be a Jazzkívánságműsor 2-őt

Date:

unnamed (1)– A Sárik Péter Trió elkészítette a két évvel ezelőtt megjelent, nagy sikerű Jazzkívánságműsor című lemez folytatását. A külföldi pop-rock slágerek dzsesszfeldolgozásait november 27-én a Művészetek Palotája (Müpa) Fesztivál Színházában mutatja be a formáció.

    A mérce magasan volt, hiszen a 2012-ben megjelent Jazzkívánságműsor idén Fonogram-díjat kapott a hazai dzsessz album kategóriában.
“Mindig önkritikus vagyok magammal, de most úgy érzem, életem egyik legjobban sikerült lemeze lett az új Jazzkívánságműsor. Élvezzük a közönség szeretetét is, hiszen a koncert előtt hetekkel szinte minden jegy elkelt a Müpa-koncertre” – mondta Sárik Péter zongorista, zenekarvezető az MTI-nek.
Jamiroquai, Alphaville, Eurythmics, Terence Trent D’Arby, R. Kelly, Sade, Simon & Garfunkel – néhány előadó azok közül, amelyektől-akiktől szerepel egy-egy dal dzsesszes megszólalással a Sárik Péter Trió (Sárik Péter – zongora, Fonay Tibor – basszusgitár, bőgő, Gálfi Attila – dob) friss albumán. A lemezen több dalban énekel és a koncerteken is a csapat állandó közreműködője Micheller Myrtill.
Sárik Péter zenekara 2010-ben kezdte a Jazzkívánságműsor című koncertsorozatot a Budapest Jazz Clubban akkor indult havi klubjuk keretében. Az estek a kezdetektől telt házak előtt mennek.
“Eddig hozzávetőleg 150 slágert dolgoztunk fel a Jazzkívánságműsor-szériában és szinte valamennyit a koncerteken a közönség által megfogalmazott kívánságokra készítettük el. Nyitottak vagyunk mindenre, de azért mulatós zenét nem fogunk dzsesszesíteni. Az átiratoknál figyelünk arra, hogy a művek eredeti üzenete, hangulata megmaradjon. Emellett fontos, hogy hozzátegyünk valami egyéni ízt, amitől új értelmet nyer a szerzemény” – fejtette ki Sárik Péter.
Az első Jazzkívánságműsor-lemez instrumentális volt, a mostani anyag mintegy felén Micheller Myrtill énekel, ezek a számok ettől kicsit populárisabbnak hatnak. “A közönség részéről mutatkozott igény, hogy legyen énekes is a produkcióban. Myrtill már az első anyag megjelenése óta fellép velünk. Számos olyan dal van, amelyet ének nélkül nem is dolgoztam volna fel”.
Szerepel a CD-n a tíz popszám mellett egy komolyzenei kompozíció, Camille Saint-Saens Az állatok farsangja című művéből A hattyú dzsesszes verziója. “Az első CD-re Beethovent. Mozartot is tettünk, Jazzkívánságműsor-koncerteken Bach-ot is játszottunk már”.
November 27-én a Müpa Fesztivál Színházában a Sárik Péter Trió és Micheller Myrtill teljes egészében előadja a Jazzkívánságműsor 2-őt.
A Sárik Péter Trió 2007-ben alakult, a formáció a két Jazzkívánságműsor-lemez előtt két CD-t készített: a Better Tomorrow 2008-ban, a Pieces 2010-ben jelent meg. A formációban 2013-ig Frey György basszusgitározott és Berdisz Tamás dobolt.
“Az új triónak még csak Jazzkívánságműsor-koncertjei voltak. Jövőre két lemezt tervezek: az egyik egy nagyon változatos stílusú szerzői album lesz, azon énekesek és hangszeresek közreműködésével, akikkel az elmúlt években játszottam. A másik anyag a Sárik Péter Trió negyedik lemeze lesz, saját dzsessz szerzeményekkel” – mondta Sárik Péter az MTI-nek.
A 42 éves zenész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, később klasszikus zenei tanulmányokat folytatott Prunyi Ilona irányításával. A dzsessz mellett játszott klasszikus, pop-, latin és világzenét is, zeneszerzőként többször szerepelt sikerrel amerikai és brit nemzetközi dalszerző versenyeken.
Sárik Péter korábban együtt dolgozott Fábián Julival, jelenleg – mások mellett – Berki Tamással, Falusi Mariannal és Pély Barnával lép fel. Írt dzsesszlemezt gyerekeknek (A világ összes kincse) és ő a Recirquel különleges cirkuszi produkció zeneszerzője, zenei rendezője.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...