A Muse és a Kasabian sikere az NME éves díjkiosztóján

A New Musical Express megtartotta éves díjátadó gáláját, amelyen az elmúlt év legjobb popzenei teljesítményeit díjazták. A Muse és a Kasabian két-két díjat vihetett haza.

Az NME minden év februárjában megtartja díjátadó gáláját, idén a Brixton Academy volt az esemény színhelye. A díjakat az NME olvasóinak szavazatai alapján ítélték oda, összesen 3,6 millió voksot regisztráltak a szervezők. A fontosabb elismerések közül a Muse és a Kasabian is kettőt nyert el, előbbi lett a legjobb brit zenekar, utóbbi pedig a legjobb brit albumot készítette. A legjobb külföldi együttesnek meglepetésre a Paramore-t választották meg az olvasók. 

Elismerték az Arctic Monkeys (legjobb koncertzenekar) és a Blur (legjobb koncert) tavalyi munkásságát is, de kijárt az elismerésből Jamie T-nek, a Big Pinknek, a Bombay Bicycle Clubnak és a Biffy Clyrónak is.  

A fontosabb kategóriák nyertesei: 

Legjobb brit zenekar 

Muse 

Legjobb külföldi zenekar 

Paramore 

Legjobb szólóelőadó 

Jamie T 

Legjobb új zenekar 

Bombay Bicycle Club 

Legjobb koncertzenekar 

Arctic Monkeys 

Legjobb album 

Kasabian: West Ryder Pauper Lunatic Asylum

Legjobb szám 

The Big Pink: Dominos  

Legjobb videó 

Biffy Clyro: The Captain 

Legjobb koncert 

Blur (Hyde Park) 

est.hu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>